Erkan OPS-työ jatkuu !

on

Tänään kokoonnuttiin toistamiseen OPS-työryhmän kanssa. Käytiin läpi viime vuoden palautteita opintoihin ja kursseihin liittyen ja saatiin vielä opiskelijoina nostaa asioita keskusteluun. Tuntui, että kehittämistä olis ihan hurjana, vaikka paljon hyvääkin opinnoista jo löytyy!

IMG_20170508_151157IMG_20170508_151139

Keskusteluun nousseita asioita oli muun muassa kontaktiopetus, erkka-open hallinnolliset tehtävät ja niihin liittyvä opetus, sivuaineopinnot ja fuksien varhainen infoaminen. Hyvänä pointtina nostettiin opiskelijoiden puolelta se, että kyllähän tässä jo yliopistossa ollaan – kaikkea ei tarvitse tuoda valmiina nenän eteen. Lisää tukea ja varmistelua tiedon perille menosta kuitenkin kaivattiin erityisesti fuksivuodelle. Myös akateemisen kirjoittamisen taitoa ois hyvä alkaa harjaannuttaa heti opintojen alussa, mistä henkilökunta oli samaa mieltä. Vaikka moni tuleekin lukiosta, ei sujuvan esseevastauksen kirjoittaminen tentissä ole välttämättä itsestäänselvyys.

Ehkä raadollisimpana mieleen jäi Holopaisen Leenan toteamus siitä, että aineopintojen kirjallisuuspaketit kuuluu niihin ainoihin kursseihin, joiden oikeasti tulis kartuttaa meidän valmiuksia työelämään. Varmasti meidän opiskelijoina pitäiskin asennoitua kunnioittavammin noita kursseja kohtaan. Kirjallisuuspaketteihin toivottiin myös vaihtoehtoisia työmuotoja pelkälle lukemiselle ja tätä varmasti pohditaan vielä työryhmissä.

Joitakin kursseja tullaan muotoilemaan yleisempään suuntaan niin, että ne käy yhtälailla kaikkien kasvatustieteiden opiskelijoille. Kuitenkin erkkanäkökulma säilytettäisiin niissäkin. Esim. mielipiteitä jakava Erityispedagogiikan yhteiskunnalliset perusteet saattaa jatkossa toimia nimellä Kasvatusalan yhteiskunnalliset perusteet. Tätä perusteltiin miusta hyvin sillä, että onhan meidän erkkojenkin hyvä tietää muista kasvatusalan suunnista, eikä aina vain korostaa erkan tärkeyttä.

Lopuksi jakauduttiin pienempiin työryhmiin, jotka vastaavat kukin yhdestä opintojaksosta. Ryhmissä on mukana sekä henkilökunnan, että opiskelijoiden edustajia. Yhteistyö jatkuu aina jouluun asti, jolloin uuden opetussuunnitelman pitäis olla melko lailla valmis. Saas nähdä mitä tuleva syksy tuo tullessaan!

Oma fiilis näin hallituksen ulkopuolisena tyyppinä on ollut molemmilla tapaamiskerroilla tosi positiivinen ja tuntuu sille, että saa ihan oikeasti vaikuttaa. Kyllähän se nyt on jännittävää nähdä miten ne kurssikuvaukset ja -tavoitteet sinne Weboodiin oikeasti muotoutuu ja kuka kaiken takana on. Kun uuden OPS:n mukaiset kurssit pyörähtää käyntiin, niin sitten voin hehkuttaa että miekin oon näitä ollut tekemässä!

Aurinkoista kevättä Poikkeuksen väelle!

Hanna Mäntynen, 2. vuosikurssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s