Hallituspestien esittely

on

Poikkeuksen hallitus järjestäytyy kautensa alussa haluamallaan tavalla. Joinakin vuosina on tarpeen painottaa enemmän tapahtumasektoria, toisina edunvalvontaa. Alla esittelyt tämän vuoden pestijaosta. Vuonna 2018 hallituksessa on myös ollut varajäseniä, osa heistä on toiminut pesteissä ja osa sektoreille nimettyinä varajäseninä.

Puheenjohtajisto

Poikkeuksen puheenjohtajistoon kuuluu puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Puheenjohtaja johtaa hallituksen toimintaa yhdessä varapuheenjohtajan kanssa. Hallituskauden alussa puheenjohtajisto jakaa keskenään tehtävät johon kuuluu muun muassa:

  • kokousten valmistelu ja kokousjärjestyksen ylläpito
  • ISYY:n järjestöjaostoon osallistuminen
  • yhteistyö oppiaineen kanssa
  • hallituksen ilmapiiristä huolehtiminen
  • toimintasuunnitelman ja budjetin seuranta ja uusien valmistelu
  • yhteistyö muiden ainejärjestöjen kanssa
  • ja tehtävien jakaminen sekä kokonaiskuvan hallinta

Sihteeri

Sihteerin tehtävänä on olla paikalla kokouksissa ja kirjata tarkasti ylös kokouksen kulun ja tehdyt päätökset. Kokousten jälkeen sihteeri viimeistelee pöytäkirjat ja julkaisee ne muun hallituksen nähtäville. Sihteeri huolehtii pöytäkirjojen allekirjoituttamisesta.

Rahastonhoitaja

Rahastonhoitaja on vastuussa yhdistyksen taloustilanteen seurannasta ja raportoi siitä säännöllisesti hallitukselle. Rahastonhoitaja ylläpitää kirjanpitoa. Hän seuraa tapahtumien pääsymaksuja. Rahastonhoitaja myös ylläpitää Poikkeuksen jäsenrekisteriä. Kauden lopussa hän tekee kirjanpidon päätöslaskelman ja laatii uuden budjetin yhteistyössä puheenjohtajiston kanssa.

Viestintäsektori

Viestintäsektori huolehtii, että jäsenet pysyvät ajan tasalla siitä mitä Poikkeuksessa ja kampuksella tapahtuu.

Uutisvastaava

Uutisvastaava kokoaa joka toinen viikko Poikkeukselliset Uutiset ja lähettää ne sähköpostilistalle. Hän on perillä Poikkeuksen ja kampuksen tapahtumista ja huolehtii, että materiaalit Uutisia varten tulevat ajallaan.

Somevastaava

Somevastaava hallinnoi Poikkeuksen sosiaalisia medioita, Facebookia ja Instagramia. Hän hallinnoi, mitä julkaistaan, missä julkaistaan ja milloin julkaistaan. Hän suunnittelee Poikkeuksen someviestintää yhdessä muun viestintäsektorin ja tapahtumanjärjestäjien kanssa.

Tapahtumasektori

Tapahtumasektori vastaa Poikkeuksen tapahtumien järjestämisestä yhdessä jäsenistön kanssa.

Tapahtumavastaava

Tapahtumavastaava organisoi tapahtumien järjestämistä ja ideoi tulevaa toimintaa. Hän johtaa tapahtumasektorin toimintaa. Tapahtumavastaava myös mainostaa ja ylläpitää Jelppari-tiimiä.

SOOL-vastaava

SOOL-vastaava pitää huolta SOOLin ja Poikkeuksen välisestä yhteistyöstä. Hän pitää hallituksen ja jäsenistön tietoisena SOOLin ajankohtaisista asioista. Hän ideoi ja toteuttaa aluetoimijan ja muiden yhdistysten SOOL-vastaavien kanssa yhteistyössä SOOLin paikallisia tapahtumia Joensuussa. SOOL-vastaava hoitaa poikkeuslaisten Talvipäiväilmoittautumisen ja on mukana järjestämässä TP-viikon ohjelmaa.

Liikuntavastaava

Liikuntavastaavan tärkein tehtävä on järjestää Poikkeuslaisille liikuntamahdollisuuksia. Hän vastaa vakioliikuntavuorojen hakemisesta ja niiden toteuttamisesta. Hän järjestää liikuntaan liittyviä tapahtumia jäsenistölle. Hän toimii yhteistyössä Educa-sportin ja SYKETTÄ-palveluiden  kanssa.

Fuksivastaava

Fuksivastaava toimii linkkinä Poikkeuksen hallituksen sekä fuksien ja tuutoreiden välillä. Hän on tuutoreiden tuki ja apu, sekä toimii yhteistyössä henkilökunnan kanssa tuutorointiasioissa. Hän organisoi fuksiaisten järjestämisen.

Yhteistyövastaava

Yhteistyövastaava huolehtii Poikkeuksen tekemästä yhteistyötoiminnasta muiden ainejärjestöjen sekä ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Hän järjestää mahdollisuuksien mukaan Poikkeuksen jäsenistölle excursioita ja ammatillisia tapahtumia. Hän vastaa Poikkeuksen alumnitoiminnan kehittämisestä.

Edunvalvontasektori

Edunvalvontasektori huolehtii poikkeuslaisten edunvalvonnasta. Sektorilla toimii kopon ja sopon lisäksi puheenjohtaja.

Koulutuspoliittinen vastaava

Koulutuspoliittinen vastaava eli kopo huolehtii siitä, että Poikkeuksen jäsenistön ääni saadaan kuuluville. Kopo osallistuu ISYY:n edunvalvontajaoston sekä oppiaineen ja laitoksen kokouksiin. Hän on aktiivisesti yhteydessä oppiaineen henkilökuntaan ja pyrkii järjestämään opiskelijoille mahdollisuuksia tavata henkilökuntaa. Koulutuspoliittinen vastaava pitää hallituksen ja jäsenistön ajan tasalla oppiaineen ja kampuksen ajankohtaisista opintoihin liittyvistä asioista. Hän kerää palautetta opinnoista ja vie sitä eteenpäin.

Sosiaalipoliittinen vastaava

Sosiaalipoliittinen vastaava eli sopo edistää poikkeuslaisten hyvinvointia. Hän osallistuu kopon kanssa ISYY:n edunvalvontajaoston kokouksiin ja tuo sieltä asioita esittelyyn hallitukselle. Hän järjestää hyvinvointitapahtumia jäsenistölle yhteistyössä muiden kanssa. Sosiaalipoliittinen vastaava huolehtii Poikkeuksen päivystysvuorojen järjestämisestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s