Tällaista on olla mukana Poikkeuksen hallituksessa 

on

Poikkeuksen syyskokous lähestyy ja ajattelimme kertoa teille, millaista on olla Poikkeuksen hallituksessa. Syyskokouksessa 31.10. valitaan Poikkeukselle uusi hallitus ja toivomme mukaan paljon kiinnostuneita uusia toimijoita. Ainejärjestötoiminnassa oppii paljon ja pääsee näkemään opiskeluun ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä asioita uudesta näkökulmasta. Poikkeuksen hallituksessa on vuonna 2019 toiminut kolme sektoria. Alla sektorit esittelevät omaa toimintaansa ja näkemyksiään hallitustoiminnasta: 

 

Puheenjohtajisto ja rahastonhoitaja 

Puheenjohtajana hääräilee vielä tämän syksyn ajan Teemu. Puheenjohtajuus on huikean jännää, vastuullista ja opettavaista. Pääsääntöisenä tehtävänä puheenjohtajalla on johtaa ja suunnitella hallituksen toimintaa yhteistyössä varapuheenjohtajan kanssa. Lisäksi yhteistyössä rahastonhoitajan kanssa tarkastelemme esimerkiksi budjetin toteutumista ja pidämme muun hallituksen kartalla yhdistyksen taloustilanteesta. Hallituksen kokouksissa tehtävänäni on johtaa puhetta sekä valmistella kokousten esityslistat. Teen myös paljon yhteistyötä muiden ainejärjestöjen puheenjohtajien kanssa ihan täällä Joensuussa, mutta myös SOOLin kautta valtakunnallisesti. Omassa hallituksessamme teen yhteistyötä myös edunvalvontasektorin kanssa. Olemme vuoden alussa sopineet vpj Emmin kanssa, että Emmi osallistuu tapahtumasektorin työskentelyyn ja minun painoalueenani on edunvalvonta. 

Puheenjohtajuus on aivan huikea mahdollisuus harjoitella johtamista, yhteistyötä ja edunvalvontaa. Suosittelen, mikäli rohkeutta riittää! Tämä vuosi on ollut todella antoisa.  

Varapuheenjohtajana tällä kaudella on touhuillut meikäläinen, eli Emmi. Moro Moro kaikille! Varapuheenjohtajana olen saanut hyvän mahdollisuuden seurata Poikkeuksen toimintaa ja sen vaikutusta kokonaisvaltaisesti. Vaikka tällä kaudella varapuheenjohtaja on hoitanut pääasiassa tapahtumiin liittyviä asioita, se ei suinkaan tarkoita, etteikö tässä hommassa pääsisi hoitamaan myös edunvalvonnallisia asioita. On myös hyvin ihmisestä kiinni, mitä tässä hommassa oikein pääseekään tekemään. Se onkin, ehkä se paras juttu tässä. Viimeiseksi, mutta ei toki vähäisimmäksi, olen päässyt suunnittelemaan Poikkeuksen hallituksen ja koko järjestön toimintaa ja budjettia yhdessä puheenjohtajan ja rahastonhoitajan kanssa. Varapuheenjohtajuus on ollut ihan tosi kivaa, suosittelen! 😉  

Hei! Olen Roosa ja olen toiminut rahastonhoitajana Poikkeuksessa viimeisen toimintakauden ajan. Minun pääasiallinen tehtävä on ylläpitää Poikkeus ry n kirjanpitoa ja jäsenrekisteriä. Lisäksi hoidan tapahtumien järjestämiseen kuluvien ja muiden kulujen takaisinmaksusta sekä talletan kaikki kuitit ja laitan ne kirjanpitoon. Rahastonhoitajana pääsee harjoittelemaan järjestön taloudenhoidon perusasioita ja pāäsee suunnittelemaan alusta alkaen tulevan vuoden budjettia sekä seuraamaan järjestön taloutta talousarvion puitteissa. 

 

Viestintäsektori 

Hei, olemme Iida ja Iida-Lotta hallituksen viestintäsektorista. Meidän sektorin pääasiallinen tehtävä on viestiä teille jäsenistölle tärkeistä Poikkeukseen liittyvistä asioista ja tapahtumista. Iidan vastuulla on Poikkeuksen sosiaalisen median ylläpito. Iida hallinnoi muun muassa Instagramia ja Facebookia. Somevastaava suunnittelee sisältöä ja ulkoasua yhdessä hallituksen kanssa. Iida-Lotta vastaa sihteerin tehtävistä ja Poikkeuksellisten uutisten kokoamisesta. Sihteerin tehtävä on kirjata Poikkeuksen kokouksissa ylös kokouksen kulku ja tehdyt päätökset. Sihteeri kirjoittaa pöytäkirjat valmiiksi ja toimittaa ne muun hallituksen nähtäväksi. Sihteeri on aina paikalla hallituksen kokouksissa. Lisäksi Iida-Lotan tehtävänä on toimittaa jäsenille Poikkeukselliset Uutiset joka toinen viikko. Poikkeukselliset Uutiset lähetetään jäsenistölle sähköpostilistan kautta. Poikkeuksellisiin Uutisiin on koottu Poikkeuksen ja Kampuksen tapahtumia sekä muun muassa työmahdollisuuksia ja muuta kiinnostavaa. Uutisvastaava kerää uutisaiheita muilta hallituslaisilta ja muista opiskelijoiden tiedotuskanavista. Tavoitteenamme on ideoida uutta sisältöä ja parantaa informaation kulkua jäsenistölle. Viestintäsektorissa on mukava toimia, koska saa käyttää luovuutta ja pysyy myös itse perillä asioista. 

 

Edunvalvontasektori 

Edunvalvontasektoriin on tänä vuonna kuulunut puheenjohtaja, kaksi edunvalvojaa sekä fuksivastaava.  Edunvalvojien tehtävänä on valvoa Poikkeuksen jäsenten etua. Tällä hallituskaudella olemme käyneet paikan päällä harjoitteluissa keräämässä palautetta ohjattujen harjoittelujen käytännöistä ja yleisesti asioista. Paikan päällä palautetta keräämällä olemme saaneet paljon asioita vietyä ohjattujen harjoitteluiden kehittämistyöryhmään sekä oppiaineemme henkilökunnan tietoon. 

Edunvalvojien tehtäviin kuuluu muun muassa erilaisiin kokouksiin osallistuminen. Osallistumme muun muassa kasvatustieteen ja psykologian osaston kokouksiin, ISYYn edunvalvontajaoston kokouksiin sekä teemme yhteistyötä edunvalvonnan suhteen muiden opeainejärjestöjen kanssa. Kokouksissa käsitellään ajankohtaisia edunvalvonta-aiheita, turvallisuutta ja opintojen sujuvuuden edistämistä opiskelijoillemme. Olemme myös järjestäneet harkan palautteen lisäksi palautekeskusteluja yhdessä opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa, jotka ovat olleet todella hyviä ja opettavaisia iltoja. Edunvalvojina olemme myös puuttuneet tilanteisiin, joissa esimerkiksi opiskelijoita on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti. 

Fuksivastaava toimii linkkinä hallituksen ja fuksien sekä tuutoreiden välillä ja ajaa erityisesti fuksien etua. Fuksivastaavan vastuu painottuukin syksylle, joten varsinkin keväällä on aikaa hoitaa paljon muitakin asioita kuten järjestää tapahtumia.  

Edunvalvontatyö on tärkeää opiskelijoiden oikeuksien toteutumisen kannalta. Edunvalvojan työ on ollut opettavainen kokemus ja mahdollistanut tutustumisen ja yhteistyön erkan oppiaineen henkilökunnan kanssa sekä antanut mahdollisuuden vaikuttaa opintojen ja harjoittelujen kehittämiseen sekä mahdollistanut fukseihin tutustumisen ja uusien kavereiden tapaamiseen opeainejärjestöjen kanssa tehdyn yhteistyön kautta.  

 

Tapahtumasektori 

Tapahtumasektorilla pääset toimimaan erittäin monipuolisissa tehtävissä. Tapahtumasektorin jäsenet suunnittelevat Poikkeuksen tapahtumia, sekä ovat mukana järkkäämässä niitä. Tapahtumia järjestää toki koko hallitus, mutta tapahtumasektorilla on langat käsissä tapahtumien suhteen. Tapahtumasektori järjestää tapahtumia Poikkeuksen jäsenille ja tekee paljon yhteistyötä muiden ainejärjestöjen kanssa. Tapahtumasektoriin kuuluu kaksi tapahtumavastaavaa, SOOL-vastaava ja yhteistyövastaava, liikuntavastaava sekä yksi varajäsen.  

Yhteistyötä tehdään muiden opettaja-ainejärjestöjen sekä muiden yliopiston ainejärjestöjen kanssa. Ainejärjestöt lähestyvät toisiaan yhteisten tapahtumien tiimoilta ja tapahtumasektori laittaa homman aluilleen, mikäli ne sopivat Poikkeuksen aikatauluihin, jaksamiseen tai innostukseen. Yhteistyötä tehdään paljon SOOLin kanssa, SOOL-vastaava on yhteydessä Joensuun aluetoimijoiden kanssa ja on perillä SOOLin tapahtumista. Näiden lisäksi Poikkeus tekee yhteistyötä paikallisten yritysten kautta, kuten ravintoloiden, baarien ja alamme toimijoiden kanssa.  

Tapahtumasektorin tarkoitus on keksiä Poikkeuksen perinteisten tapahtumien rinnalle myös uusia, jäsenistöä aktivoivia tapahtumia. Tapahtumasektori kuuntelee jäsenistön toiveita ja ottaa ne huomioon mahdollisuuksien mukaan. Tapahtumasektorissa pääsee tekemään erilaisia asioita, ja toteuttamaan just sulle ominaisia juttuja. Poikkeus on tunnettu aktiivisesta toiminnasta, hae siis mukaan olemaan osa Poikkeuksen tapahtumasektoria!  

 

Nähdään syyskokouksessa ❤

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s