Tuutorit 2020

Me tuutorit opastamme uudet erkan fuksit kohti uusia seikkailuja yliopiston ihmeellisessä maailmassa. Me neuvomme ja kannustamme uusia opiskelijoita, jotta opinnot starttaisivat ja jatkuisivat sujuvasti. Meiltä saa ja kannattaa kysyä apua, jos joku askarruttaa, oli kyseessä sitten kursseille ilmoittautuminen, tenttiin valmistautuminen tai vaikka Joensuun paras bailauspaikka illanviettoihin tai ihan mikä vaan huolenaihe maan ja taivaan väliltä. Yliopistolla nähdään!

Lukuvuoden 2020-2021 Poikkeuksen tuutorit ovat:

Netta Vuoripelto

fbt

Heipsan! Mä oon Netta ja siis yksi sun tuutoreistasi ihan pian alkavissa yliopisto-opinnoissa. Ensinnäkin suurensuuret onnittelut opiskelupaikasta sulle, uudelle erityispedagogiikan fuksille! Mahtavaa, että oot valinnut just erkan. Tervetuloa opiskelemaan upeeta alaa!

Pikkusen itsestäni kertoakseni niin oon 23 vuotta ja kotoisin Helsingistä – tarkemmin ottaen Itä-Helsingistä, jossa oon asunut koko ikäni aina viime syksyyn saakka. Kun muutin Joensuuhun opiskelemaan erkkaa erityisluokanopettaja ja erityisopettaja -linjalla, kotiuduin aikas äkkiä uusille kotikulmille. Fuksivuosi hurahtikin huimaa vauhtia ihanassa ja hauskassa seurassa erkkaporukalla ja kiinnostavien opintojen parissa. Opiskelijaelämä on kokonaisuudessaan (tenteistä aina haalarit jalassa seikkailemisiin) ollut ihanaa kokea ja odotankin sille jo jatkoa syksyllä! Ootan myös innolla, että pääsen pian tutustumaan teihin mahtaviin fukseihin ja että tekin pääsette kokemaan mahtavan ensimmäisen vuoden yliopistossa. Haluan tuutorina olla tekemässä siitä unohtumatonta, turvallista ja hauskaa teille kaikille!

Oon ite aika rauhallinen tyyppi, joka kuitenkin innostuu leikeistä ja peleistä tilaisuuksien tullen – joita onneks tuutorille siunaantuu useesti! Autan myös aina mielelläni parhaani mukaan, joten multa saa tulla kysymään apua mihin vaan liittyen. Ennen tutkinto-opintojen aloitusta viime syksynä, opiskelin mm. kasvatustieteen perusopinnot ja osan erkan perusopinnoista sekä kieli- ja viestintäopinnoista avoimen kautta. Jos sulta löytyy siis aikaisempia korkeakouluopintoja, niin mä autan mielelläni esimerkiksi hyväksilukuun liittyvissä jutuissa omien kokemusteni ja tietämyksen pohjalta niin pitkälle kuin osaan. Mua saa myös pyytää vapaa-ajallakin seuraksi, vaikka leffaan, kävelylle tai talvella pulkkamäkeen – minne vaan!

Toivottelen oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille ja tavataan pian kampuksella!

Jenni Tulikoura

2484f7b1-ca21-4f66-8266-e1832375ba18

Heipparallaa meidän uusi fuksi ja valtavat onnittelut tuoreesta opiskelupaikasta!!

Täällä kirjoittaa Jenni, yksi sun tuutoreista. Kun me syksyllä nähdään, oon juuri ehtiny täyttää 21 vuotta. oon tyyppinä semmonen rento ja positiivinen höpsö, vaikka yritän kovasti olla välillä myös asiallinen! Tykkään tutustua uusiin ihmisiin, jutella ja auttaa kaikenlaisissa pulmissa. Oon kotosin Haminasta, maailman suurimman Suomen lipun alta, joten osaan siis liputtaa ainakin erityispedagogiikan puolesta! 😀 Ihan super mahtavaa, että just oot päässy tähän huikeeseen koulutukseen ja valinnu tän merkityksellisen ja vastuullisen alan. Muistan ite sen päivän, kun tulin valituks Joensuun erkalle ja mun riemulla ei ollu rajaa. En oo katunu täällä oloa hetkeäkään, täällä ihmisen on ihan super hyvä olla! Joensuu opiskelijakaupunkina on kohdellu loistavasti, täällä on uudet ystävät, upee erkkaporukka, hyvä yliopisto ja kivaa tekemistä. Oon varma, että säkin tuut viihtymään täällä!

Oma fuksivuosi oli parasta mun elämässä ja suurin syy tuutoriksi hakeutumiselle oli just se, että saan olla tekemässä muidenkin fuksivuodesta unohtumatonta! Meidän erkan linjoista oon ite erityisluokanopettajan ja erityisopettajan linjalla. Tykkään mun opinnoista valtavasti ja mielenkiintosen opiskelun vastapainoks vietän paljon aikaa kavereiden kanssa, käyn Sykettä-palveluiden tanssitunneilla ja lähen viettämään iltaa opiskelijarientoihin. Oon myös tällä hetkellä meijän ainejärjestö Poikkeuksen hallituksessa, joten mun syksy tulee varmasti oleen vauhdikas ja tapahtumarikas! Tärkeintä mulle on kuitenkin, että pääsen syksyllä viettämään mahollisimman paljon aikaa teidän fuksien kanssa, nauramaan ja hassuttelemaan yhdessä ja tekemään Joensuusta teille kodin ❤

en kertakaikkiaan jaksa enää oottaa, että pääsen näkemään sut ja muut fuksit ja viettämään ikimuistoista syksyä teidän kanssa! Muistathan, että pulmien kans ei kannata jäädä yksin murehtimaan, vaan meihin tuutoreihin saa ja pitää olla yhteydessä, ongelmat on tehty ratkottaviks! Ja vielä tärkeempää on se, et oot meihin yhteydessä myös sillon, kun kaikki sujuu hyvin ja haluut vaan kertoa kuinka mahtavaa on olla Joensuun erkalla. Mua saa millon vaan kysyä höpöttelemään niitä näitä, bailaamaan livekeikoille, pullalle ja kahville (oon just opetellu juomaan kahvia :D), Pakohuonepeliin, Zumbaan tai vaikka laulamaan karaokea! Lämpimästi tervetuloa vihreähaalaristen jengiin, oot löytäny tiesi mahtavaan joukkoon! Nautihan nyt kesästä, pian me jo nähdään! 

Kristina Karpathakis

Krisse

Heippa vaan kaikille 

Tässä kirjoittelee tuutorisi Krisse ja tuon tuutorointiin energiaa ja iloa Liperistä, eli Pohjois-Karjalasta. Täytän syksyllä 22 vuotta ja oon asustellut Joensuun keskustassa nyt noin vuoden. Heti alkuun haluun onnitella sinnuu siitä, että oot saanut opiskelupaikan just Joensuun erkasta! Oot tehnyt erittäin hyvän päätöksen tulla opiskelemaan juuri tänne, ihan huikeeta! Mie opiskelen erityisluokanopettaja ja erityisopettaja -linjalla ja oon enemmän kuin tyytyväinen siihen, että oon päätynyt juuri tänne ja tälle alalle opiskelemaan.  

Ihmisenä oon energinen ja vähän höppänä tapaus, ja se varmasti tulee syksyn edetessä kaikille selväksi, haha. Oon myös spontaani ja oon heti valmis kokeilemaan kaikkea uutta, eli jos vaikkapa laskuvarjohyppy kiinnostaa, nii vedä minnuu hihasta. 😊  

Omasta fuksivuodesta ei oo muuta kuin positiivista sanottavaa! Pääsin tutustumaan moniin uusiin ihmisiin ja sidoin paljon uusia ystävyyssuhteita. Tään vuoks ootanki juuri sitä, että pääsen tutustumaan juuri teihin ja auttamaan teitä verkostoitumaan keskenänne ja muiden erityispedagogiikan opiskelijoiden kanssa. Opinnoista ei kannata ottaa liikaa stressiä, sillä ne sujuu ihan hyvin kun on vaan huippu tukiverkosto ympärillä! Muistakaa nauttia ja ottaa kaikki ilo irti fuksivuodesta, vaikka se onkin hieman erilainen poikkeusolojen vuoksi. 

Muistakaa, että me tuutorit ollaan juuri teitä varten. Vertaistuki on yks tärkeimmistä asioista läpi opiskelujen, joten tämän vuoksi me tuutorit ollaan läsnä teitä varten. Kysy rohkeesti vaikka miulta apua asiassa kuin asiassa, lupaan vastata ja yrittää neuvoa parhaani mukaan. Minnuu voi myös pyytää ihan mihin tahansa asiaan mukaan, oli se sitten vaikkapa viihteelle tai kuviokelluntaan! Oon aina menossa mukana. 😀 Ihanaa kesää kaikille ja nähdään syksyllä, en malta oottaa!!

Noora Kantola

Noora

Heippahei kaikille!

Mä oon Noora, yks sun tulevista tuutoreista ja opiskelen itse sillä erityisopettaja-linjalla. Ennen kaikkea hurjasti onnea opiskelupaikasta kaikille uusille erkoille! Todella poikkeuksellisen hakukevään jälkeen just sut on valittu meiän aivan ihanaan erkkaperheeseen, huippua!Mä just täytin 22 ja oon alun perin kotosin Etelä-Suomesta Lohjalta. Joensuuhun oli helppo kotiutua heti fuksivuoden alussa, vaikkakin ensimmäiset viikot kuljin joka paikkaan google mapsin avulla (Yleisesti omaan maailman surkeimman suuntavaiston :D). Oon semmonen aika spontaani ja aktiivinen ihminen. Tykkään urheilla, viettää aikaa luonnossa ja olla mulle tärkeiden ihmisten kanssa.

Oma fuksivuosi meni aivan liian nopeasti, mutta oli kaikin puolin unohtumaton. Joensuussa on ihan huikee opiskelijayhteisö ja varsinkin Poikkeuksen erkkajengiin on aina lämmin vastaanotto. Ensi vuosi tulee varmasti olemaan hieman erilainen vallitsevien poikkeusolojen takia, mutta muista silti ottaa kaikki irti fuksivuodesta, kokeilemalla uusia juttuja, nauraa paljon ja pitää hauskaa. Opinnot edistyy sit siinä samassa kun on hauskaa ja huippu tyyppejä ympärillä!

Me tuutorit ollaan aina teitä varten ja kaikkea saa kysyä tai tulla muuten vaan jutskailemaan milloin ja missä vaan. Tuu rohkeasti nykäsemään mua hihasta, jos tulee mitä tahansa mielen päälle tai kaipaat seuraa minne vaan, lenkkipolulle tai vaikka iltaa viettämään tanssilattialle. Ihanaa ja rentouttavaa loppukesää kaikille, pian jo nähdään, en malta odottaa!